Jägarstekpanna 21cm, fast handtag
Stekpanna tillverkad av pressad stålplåt – funktion som en gjutjärnspanna men lättare. Den har ingen ytbeläggning som riskerar att lossna. Stek in med fett och undvik uttorkande diskmedel vid rengöring.
Stekpannan kan ställas direkt på elden eller på ett stativ över elden.
Material: Kolstål
Vikt: 550 gram
Rörhandtagets längd: 20cm
Handtagets innerdiameter: 2,2cm
Stekpannans diameter: 21cm
Stekpannans höjd: 2,3 cm.
355,00 kr
Före första användning
- Börja med att diska stekpannan ordentligt med hett vatten och med lite diskmedel innan första användning. Torka sedan stekpannan noggrant så den blir helt torr. Observera att modell stekpannan kommer med ett tunt, skyddande lager olja som tvättas bort i steget ovan.
- Nu är det dags att bränna in din nya stekpanna så den kan få sin naturliga "släpp lätt"-beläggning. Olja in pannan med ett tunt lager matolja över hela pannan.
- Lägg stekpannan rakt i elden. Låt den ligga där tills oljan börjar ryka och ändra färg. Upprepa proceduren 3-5 gånger.
Om pannan börjar bli torr, smörj på ytterligare ett tunt lager olja.
En ordentligt inbränd panna blir brunsvart, ofta ljusare vid kanterna.
Med tiden blir den bara mörkare och vackrare.