Om oss

VI BRINNER FÖR UTELIV

Sommaren 2004 lämnade vi tryggheten med fast anställning vid kusten för en oviss framtid i norrlands inland. Vi startade en traditionell mekanisk verkstad ca 1 mil från Sorsele, stax intill Gautsträsk som är en del av Vindelälven.

Vårt företag fick namnet Lappland Allservice eftersom vi finns i landskapet Lappland och vår ursprungsidé var att fixa både det ena och det andra – allservice. Idag driver vi E-handel och en butik i Sorsele med både egna och andras produkter i sortimentet. Vår egen produktion är långt ifrån högteknologisk, men den fyller ett behov av rejäla och praktiska lösningar. 

Mycket har hänt sedan starten och sedan 2012 säljs våra egna produkter under varumärket Eldmark som nu också är namnet på vår bolag och vår butik i Sorsele.

Ett avgörande projekt som bidrog till vår satsning på egna produkter var Pakistanprojektet.

Eldmark uteliv Om oss

PAKISTANPROJEKTET
– HJÄLP TILL JORDBÄVNINGSDRABBADE

En leverans av 32 kaminer kom att bli en alldeles egen historia. Kaminer och timmerstugor från Sorselestugan skulle levereras till jordbävninsdrabbade i Pakistan. Eftersom tekniken för att montera både stugor och kaminer var okänd på plats erbjöd vi oss att åka med för att instruera.

Året var 2006 och som företagare fick vi på kort tid fått många nya erfarenheter som vi tagit med oss i både produkt- och metodutveckling.

Läs mer om Pakistanprojektet

Pakistanprojektet

Kaminer till Ukraina

Hjälpprojektet till Pakistan gav oss viktiga erfarenheter och tvingade fram en snabb och effektiv produktutveckling som vi som företag haft mycket nytta av. Med den bakgrunden var det inte möjligt att passivt se på nyhetsrapporteringen från Ukraina. I januari 2023 sände vi först leveransen kaminutrustningar och fler planeras.

Läs mer om leveransen av kaminer

Pakistanprojektet

HISTORIK VERKSTAD

På Örnäsudden startades verksamheten redan på 40-talet av Vilhelm Öhrnell. 1965 bildades aktiebolag och sonen, Lars Öhrnell som tagit ingengörsexamen, blev delägare.

Verksamheten varierade under åren bland annat konstruerades och tillverkades maskiner för både träindustri och transportnäring.

När Vilhelm pensionerats drev Lars bolaget vidare till sin bortgång, hösten 2003.

Eldmarks historia

​​HISTORIK BUTIK

Jag (Eleonor) växte upp i ett generationsboende på så sätt att mormor Emmy och morfar Gustav bodde i lägenheten intill. På markplan drev de Sorseles elaffär där sorseleborna handlade allt ifrån glödlampor och proppar till kylskåp och frysboxar.

I samma lokal finns nu Eldmark lagershop.

Eldmarks historia

ÅRETS FÖRETAGARE & KVINNLIGA FÖRETAGARE

Priset delades ut under Sorseles årliga företagsfest 2013.

Att bara en av oss fick priset som årets kvinnliga företagare har ju en ”naturlig förklaring”, men priset som årets företagare ser vi som en vinst för oss båda då Jari Purosaari självklart är lika delaktig i vår framgång!

Årets företagare 2013