Våfflor med havregryn

nov 17, 2018 | Recept

Blanda våffelsmeten hemma och häll i 1,5 liters pet-flaska.
Ta med smör för gräddningen.

Ingredienser

100g smör (Samt smör till gräddningen)
3 dl vetemjöl byt eventuellt ut mot en del havregryn
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk eller 3 dl + 2 dl naturell yoghurt
0,5 dl vatten
2 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna med mjölken till en jämn smet.
  3. Rör ner yoghurt, ägg och smör.
  4. Väl ute på plats i skogen, lägg en klick smör i det upphettade järnet, vik ihop och vänd så att fettet sprider sig. Skaka flaskan och häll i smet, grädda gyllenbruna.

Att servera till

Creme fraiche, gravad rom och hackad röd lök eller
sylt och grädde till servering. Ta med visp eller gräddshaker.