Blanda våffelsmeten hemma och häll i 1,5 liters pet-flaska.
Ta med smör för gräddningen.
Ingredienser
100g smör (Samt smör till gräddningen)
3 dl vetemjöl byt eventuellt ut mot en del havregryn
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk eller 3 dl + 2 dl naturell yoghurt
0,5 dl vatten
2 ägg
Gör så här
- Smält smöret och låt svalna.
- Blanda de torra ingredienserna med mjölken till en jämn smet.
- Rör ner yoghurt, ägg och smör.
- Väl ute på plats i skogen, lägg en klick smör i det upphettade järnet, vik ihop och vänd så att fettet sprider sig. Skaka flaskan och häll i smet, grädda gyllenbruna.
Att servera till
Creme fraiche, gravad rom och hackad röd lök eller
sylt och grädde till servering. Ta med visp eller gräddshaker.