-“Mackjärn tillverkar vi i små serier med stor omsorg”

Mackjärn

Lök och svamp steks först och kryddas med salt och peppar. Övriga ingredienser är bröd, riven ost och tomat.
Foto: Eldmark

Mackjärn används för att värma en våffla.
Foto: F Lüthold

Mackjärn av stål innan det blivit svart av sot från elden.
Foto: M Berglund

Mackjärnet tål att ligga direkt i elden, men anpassa tiden efter vad som finns i.
Foto: Å H F Hilding

Varma mackor värmer både händerna och magen under lek bland höstlöven.
Foto: S Idenfors

Fikapaus med varma mackor.
Foto: B Höglund

Dubbelmackjärn med fiberfranska, ost, skinka och basilikapesto.
Foto: Eldmark

Toast stekt i dubbelmackjärn.
Foto: Eldmark

Mackjärn tillverkar vi i små serier med stor omsorg. Har du ett mackjärn från Eldmark, då är det Jari som gjort det.

Stekjärn

Stekjärn i kamineldstad.

Smidigt steka korv i stekjärn.
Foto: M Lindgren

Stekjärn över öppen eld, Tärnafjällen.
Foto: M Lindgren

I ett stekjärn ryms många korvar samtidigt.
Foto: Privat